diumenge, 28 de desembre del 2008

RECONTRAVIRGOS

Aquest 2009 s'acompliran 200 anys del naixement de Josep Bernat i Baldoví, i a Fes-t’ho mirar no se’ns ha ocorregut una altra forma millor de celebrar-ho que revisitant la seua obra potser més coneguda: El Virgo de Visanteta.

Et proposem un repte: retre homenatge a l’il·lustre suecà produint textos, música, fotografies, videos... tot utilitzant El Virgo de Visanteta com a matèria primera. Ens estem referint a crear ressenyes, reflexions entorn a l’obra, estudis sociològics, muntatges fotogràfics, cançons, entrevistes fictícies amb els personatges, versions actualitzades d’escenes, videos, poesía, escenes afegides, finals alternatius... en definitiva, qualsevol cosa més o menys seriosa que se vos ocórrega i que estiga relacionada, més directa o més tangencialment, amb El Virgo. Desconeguem si el 2009 es celebra l’aniversari d’alguna figura literària de més relevància, i sí, potser Bernat i Baldoví tinga alguna altra obra millor. Tant se val. El nostre objectiu, menys ambiciós que tot això, no és un altre que estimular la creació artística i dinamitzar un poc la blocsfera, amb El Virgo de Visanteta com a excusa.

La matèria primera utilitzada, com deiem, serà tant l’obra literària de Josep Bernat i Baldoví com la pel·lícula homònima de Vicente Escrivà.

La llengua de les creacions serà preferentment el valencià, encara que hi valdrà qualsevol altra (a vore qui és el primer que fa una traducció a l’anglés).

Els participants en aquesta iniciativa hauran d’enviar les seues produccions a la següent adreça de correu electrònic: elvirgodevisanteta@gmail.com, tot indicant unes mínimes dades vostres: nom del vostre blog (si en teniu) i adreça URL, autoria i ubicació geogràfica. Prèvia miradeta del webmàster, les vostres obres seran publicades al llarg de tot el 2009 al blog que hem creat per a l’ocasió: Recontravirgos i que una vegada finalitzada la campanya, quedarà per a l’eternitat, en honor a Josep Bernat i Baldoví.

Esperem que la iniciativa vos convoie tant com a nosaltres, i recordeu: a qui més publique li regalarem una borsa de caramels de Dràcula.

Ala! A crear!